Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kitchari (Tridosha) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre basmati rizs
  • 1 bögre mungó bab (sárga, felezett)
  • 7 bögre víz (kb)
  • csipet só
  • 2 teáskanál ghí
  • 1 teáskanál fekete mustármag
  • 1 teáskanál római kömény (egész vagy őrölt)
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt édeskömény
  • csipet hing

Elkészítése

A bögre 2,5 dl-es.

Mosd meg külön a mungó babot és a rizst is.

Hevítsd fel a ghít egy edényben, majd tedd bele a fekete mustármagot. A legjobb ha letakarod, mert amikor kipattog, akkor kiugrálhat az edényedből. Húzd le a tűzről picit az edényt, amíg pattog a mustármag, majd add hozzá a többi fűszert és keverd el, hogy picit piruljanak. Add hozzá a mungó babot és a sót, pirítsd 1-2 percig. Add hozzá a forró vizet, forrald fel, majd főzd 30 percig.

Add hozzá a rizst és ha szeretnél zöldséget is. Keverd össze és adj hozzá még vizet ha szükséges.

Forrald fel és főzd takarékon 20 percig vagy amíg a rizs meg nem fő.

Ha kész akkor még ízlés szerint sózhatod.

A tetejére tehetsz friss koriander levelet és citrommal, sóval és egy szelet gyömbérrel kínálhatod. Utóbbiak jól segítik az emésztést.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kitchari-tridosha/