Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Knédli vadassal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst kiklopfoljuk, majd olajban mindkét oldalát átsütjük, és félretesszük. A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát karikákra vágjuk. Az olajat egy lábasba öntjük, majd a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. A zöldségeket is hozzáadjuk, és pár percig együtt pirítjuk. Ezután vízzel felöntjük, borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet. Az átsütött […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.02.17.

Hozzávalók

Az elősütéshez

A vadas mártáshoz

Knédlihez

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk, majd olajban mindkét oldalát átsütjük, és félretesszük.

A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát karikákra vágjuk. Az olajat egy lábasba öntjük, majd a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. A zöldségeket is hozzáadjuk, és pár percig együtt pirítjuk. Ezután vízzel felöntjük, borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet. Az átsütött húst beletesszük, és fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, kivesszük, a zöldségeket pedig pürésítjük. A mártást a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A húst a mártással leöntve tálaljuk.

A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a maradék langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk a tésztát.

Egy tálat olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük, olajjal lekenjük, majd duplájára kelesztjük. Egy lábas aljába két ujjnyi vizet öntünk, és beleteszünk egy tésztakiszedő edényt vagy egy tésztaszűrőt, amely nem esik bele a lábasba. Az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, és a kis gombócokra formázott tésztát belehelyezzük.

Három gombóc fér az edénybe, amelyeket fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt készre párolunk. Fontos, hogy a fedőt sütés közben ne vegyük le! A knédlit a mártásos hússal kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is