Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Knédli vadassal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet marhahús
  • 10 dkg füstölt szalonna

Az elősütéshez

  • olaj

A vadas mártáshoz

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávéskanál ételízesítő
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • 0,5 db citrom leve

Knédlihez

  • 50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke felesen)
  • 3,5 dl víz
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál étolaj

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk, majd olajban mindkét oldalát átsütjük, és félretesszük.

A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát karikákra vágjuk. Az olajat egy lábasba öntjük, majd a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. A zöldségeket is hozzáadjuk, és pár percig együtt pirítjuk. Ezután vízzel felöntjük, borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet. Az átsütött húst beletesszük, és fedő alatt puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, kivesszük, a zöldségeket pedig pürésítjük. A mártást a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A húst a mártással leöntve tálaljuk.

A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a maradék langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk a tésztát.

Egy tálat olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük, olajjal lekenjük, majd duplájára kelesztjük. Egy lábas aljába két ujjnyi vizet öntünk, és beleteszünk egy tésztakiszedő edényt vagy egy tésztaszűrőt, amely nem esik bele a lábasba. Az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, és a kis gombócokra formázott tésztát belehelyezzük.

Három gombóc fér az edénybe, amelyeket fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt készre párolunk. Fontos, hogy a fedőt sütés közben ne vegyük le! A knédlit a mártásos hússal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/knedli-vadassal/