Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászhússal töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 szem egyforma (nagyobb) burgonya
  • 40 dkg darált hús
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
  • só
  • olaj vagy zsír a sütéshez


Elkészítése:

A darált húsból a fűszerekkel kolbászhúst keverünk. A húshoz hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.

A burgonyákat meghámozzuk és a krumplifúróval hosszában lyukat fúrunk rajtuk.

Belenyomkodjuk a krumplikba a kolbászhúst és tűzálló tálban vagy tepsiben, sütőbe téve 180 fokon, kis zsiradékon szép pirosra sütjük.

Félúton ízlés szerint tejfölt is tehetünk a burgonyák tetejére. Ha akad hely a tepsiben, akkor a krumpliból kifúrt spirális belsejét is mellé tehetjük, de külön serpenyőben vagy fritőzben elkészíthető. A gyerekek imádni fogják!
[box style=”info”]A krumplifúró kis kütyüt piacokon, vásárokban vagy háztartási üzletekben különböző méretben árulnak.
Okos kis szerkentyű, a karalábétól a zellerig majdnem minden zöldségfélét átfúr, a vegák jó hasznát veszik![/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kolbaszhussal-toltott-burgonya/