Elkészítése
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, kevés olajat öntünk rá, és megszórjuk vegetával, sóval, borssal, valamint zúzott fokhagymával. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és enyhén lesózzuk. Karikára vágjuk a kolbászt és a szalámit.
Két nagyobb alufóliát kereszt alakban egymásra helyezünk. A fólia közepére két szelet szalonnát teszünk, majd csepegtetünk rá pár csepp olajat. Erre jön egy réteg krumpli, kolbász, szalámi és hagyma. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.
Összefogjuk a fólia mindegyik oldalát, és tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, 220 fokon, körülbelül 40 percig sütjük.
Tálaláskor a kész ételt tányérra helyezzük, a fóliát a tányér széleire húzzuk, majd tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
