Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos-krumplis batyuk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet szalonna
  • 30 dkg kolbász
  • 30 dkg szalámi
  • só
  • bors
  • vegeta
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, kevés olajat öntünk rá, és megszórjuk vegetával, sóval, borssal, valamint zúzott fokhagymával. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és enyhén lesózzuk. Karikára vágjuk a kolbászt és a szalámit.

Két nagyobb alufóliát kereszt alakban egymásra helyezünk. A fólia közepére két szelet szalonnát teszünk, majd csepegtetünk rá pár csepp olajat. Erre jön egy réteg krumpli, kolbász, szalámi és hagyma. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.

Összefogjuk a fólia mindegyik oldalát, és tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, 220 fokon, körülbelül 40 percig sütjük.

Tálaláskor a kész ételt tányérra helyezzük, a fóliát a tányér széleire húzzuk, majd tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kolbaszos-krumplis-batyuk/