Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • só
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

Az előkészítés

A paprikát kicsumázzuk, majd a paradicsommal együtt karikákra vágjuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre aprítjuk. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt pedig karikákra szeleteljük.

Elkészítés

A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, amíg szép ropogós nem lesz. Ezen a zsiradékon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, és pár percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, majd sózzuk. Az egészet fedő alatt 25-30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászt, és még 5-6 percig együtt pároljuk, hogy a kolbász íze is átjárja az ételt. Miután elkészült, levesszük a tűzről, és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kolbaszos-lecso/