Elkészítése
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjában megfőzzük. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A burgonyákat lehúzzuk, hosszában kettévágjuk, és a belsejüket kanál segítségével kikaparjuk. A szalonnát kipirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét. Sózzuk, borsozzuk.
A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, egymás mellé, majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
