Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos, póréhagymás töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 közepes burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 0,5 szál póréhagyma
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjában megfőzzük. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A burgonyákat lehúzzuk, hosszában kettévágjuk, és a belsejüket kanál segítségével kikaparjuk. A szalonnát kipirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét. Sózzuk, borsozzuk.

A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, egymás mellé, majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel. A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kolbaszos-porehagymas-toltott-burgonya/