Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbászos,gombás lecsó nokedlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg paraszt kolbász
  • só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 20 dkg gomba

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • só

Elkészítése

A paprikát kicsumázzuk, majd a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre daraboljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a kolbászt karikákra, a gombát pedig szeletekre.

A tojásból, lisztből, egy csipet sóval és egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a paprikát, és néhány percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a gombát. Sózzuk, és körülbelül 25-30 percig pároljuk az egészet.

Amikor a lecsó majdnem kész, hozzáadjuk a kolbászt, és még 5-6 percig együtt pároljuk. Végül levesszük a tűzről.

A galuskát külön kifőzzük, majd leöblítjük, és a kész lecsóhoz keverjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kolbaszosgombas-lecso-nokedlivel/