A paprikát kicsumázzuk, majd a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre daraboljuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a kolbászt karikákra, a gombát pedig szeletekre.
A tojásból, lisztből, egy csipet sóval és egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a paprikát, és néhány percig pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a gombát. Sózzuk, és körülbelül 25-30 percig pároljuk az egészet.
Amikor a lecsó majdnem kész, hozzáadjuk a kolbászt, és még 5-6 percig együtt pároljuk. Végül levesszük a tűzről.
A galuskát külön kifőzzük, majd leöblítjük, és a kész lecsóhoz keverjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá! 🙂