Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg köles 1 kisebb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tk majoranna 0,5 tk őrölt kömény 0,5 tk szerecsendió só őrölt bors petrezselyemzöld 1 tojás zsemlemorzsa 2-3 ek olívaolaj Paszternák hozzávalói: 30 dkg paszternák 1 citrom leve 2 ek méz 1 tk magos dijoni mustár 2 ek olívaolaj só Elkészítése: A kölest főzzük puhára […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg köles
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoranna
  • 0,5 tk őrölt kömény
  • 0,5 tk szerecsendió
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 2-3 ek olívaolaj

Paszternák hozzávalói:

  • 30 dkg paszternák
  • 1 citrom leve
  • 2 ek méz
  • 1 tk magos dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj


Elkészítése:

A kölest főzzük puhára háromszoros mennyiségű vízben, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

Amikor már csak langyos, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és keverjük jól össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd ismét alaposan keverjük össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal. (Bármilyen olajat használhatunk.)

Az összegyúrt masszából vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat, majd kicsit lapítsuk el, és forgassuk bele a zsemlemorzsába.

Helyezzük a kölespogácsákat egymás mellé az olajjal megspriccelt sütőpapírra, majd szintén spricceljük le mindegyik tetejét is olívaolajjal.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt világos zsemleszínűre a fasírtokat. (Én légkeveréses módban, 150 fokon 30 percig sütöttem.)

A paszternákot tisztítsuk meg, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A citrom levét keverjük simára a mézzel, a mustárral, az olívaolajjal és egy csipet sóval. Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt paszternákra, majd forgassuk alaposan össze. Tálalás előtt hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

Tálaláskor kínáljuk a köles fasírthoz a paszternákot, vagy ízlés szerint salátát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is