Elkészítése
A savanyú káposztát átmossuk, majd egy fej apróra vágott és megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az apróra vágott egyik gerezd fokhagymát.
A darált húst külön készítjük el: a másik fej vöröshagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és ételízesítővel ízesítjük, belenyomjuk a második gerezd fokhagymát, majd kevés vízzel felöntve puhára főzzük.
A tojásokat keményre főzzük, a rizst külön sós vízben megfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és együtt megpirítjuk.
Egy közepes méretű tepsi aljára tesszük a káposzta felét. Erre rétegezzük a darált húst, a főtt rizst, a kolbászt, a felkarikázott főtt tojásokat és a szalonnát. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és a kolbász zsírjával, majd a tetejére egyenletesen rákenjük a tejfölt. Ízlés szerint néhány szalonnapörcöt is szórhatunk a tetejére.
A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és nagy lángon, kb. 30 percig sütjük, amíg szépen összesül. Tálaláskor külön tejfölt kínálunk mellé.
Tipp
Ha kevésbé savanyú ízt szeretnénk, a káposztát alaposabban is átöblíthetjük. A tejfölt egy kevés reszelt sajttal is összekeverhetjük a sütés előtt, így még gazdagabb lesz a teteje.
