Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kolozsvári káposzta igazi klasszikus, amely egyszerre tartalmas és ízletes. A savanyú káposzta, a hús és a füstölt hozzávalók együtt adják meg az étel jellegzetes ízét. Tálaláskor egy kis tejföllel még krémesebb és gazdagabb lesz.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Anett Kulcsár
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A savanyú káposztát átmossuk, majd egy fej apróra vágott és megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az apróra vágott egyik gerezd fokhagymát.

A darált húst külön készítjük el: a másik fej vöröshagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával és ételízesítővel ízesítjük, belenyomjuk a második gerezd fokhagymát, majd kevés vízzel felöntve puhára főzzük.

A tojásokat keményre főzzük, a rizst külön sós vízben megfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és együtt megpirítjuk.

Egy közepes méretű tepsi aljára tesszük a káposzta felét. Erre rétegezzük a darált húst, a főtt rizst, a kolbászt, a felkarikázott főtt tojásokat és a szalonnát. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és a kolbász zsírjával, majd a tetejére egyenletesen rákenjük a tejfölt. Ízlés szerint néhány szalonnapörcöt is szórhatunk a tetejére.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és nagy lángon, kb. 30 percig sütjük, amíg szépen összesül. Tálaláskor külön tejfölt kínálunk mellé.

Tipp

Ha kevésbé savanyú ízt szeretnénk, a káposztát alaposabban is átöblíthetjük. A tejfölt egy kevés reszelt sajttal is összekeverhetjük a sütés előtt, így még gazdagabb lesz a teteje.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Anett Kulcsár
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is