Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltelékhez áttörjük a fokhagymát, majd a darált húshoz keverjük a rizzsel és a köménnyel együtt. A savanyú káposztaleveleket kimossuk, ha túl savanyúnak találjuk. Mindegyik levélbe teszünk egy adag tölteléket, a széleit benyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét főzés közben. Egy nagy fazékban kisütjük a felkockázott szalonnát, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Anna19
Beküldte: 2013.01.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A töltelékhez áttörjük a fokhagymát, majd a darált húshoz keverjük a rizzsel és a köménnyel együtt. A savanyú káposztaleveleket kimossuk, ha túl savanyúnak találjuk. Mindegyik levélbe teszünk egy adag tölteléket, a széleit benyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét főzés közben.

Egy nagy fazékban kisütjük a felkockázott szalonnát, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a kimosott, apróra vágott káposztát, majd rátesszük a betöltött káposztaleveleket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon főzni kezdjük. Babérlevéllel és egy kevés köménnyel ízesítjük.

Amikor a káposzta megpuhult, óvatosan kiszedjük a fazékból. A maradék levet paprikás rántással besűrítjük. Végül a kolbászt is kisütjük a szalonna zsírján, és tálalás előtt a töltött káposzták tetejére tesszük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Anna19
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is