Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolozsvári töltött káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  •  2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 500 g darált hús
  • 350 g savanyú káposzta
  • 1 fej savanyított káposzta
  • 200 g rizs
  • 30 dkg kolbász (debreceni)
  • 20 dkg szalonna
  • őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál kömény
  • 3 darab babérlevél
  • 5 dl olaj

Elkészítése

A töltelékhez áttörjük a fokhagymát, majd a darált húshoz keverjük a rizzsel és a köménnyel együtt. A savanyú káposztaleveleket kimossuk, ha túl savanyúnak találjuk. Mindegyik levélbe teszünk egy adag tölteléket, a széleit benyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét főzés közben.

Egy nagy fazékban kisütjük a felkockázott szalonnát, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a kimosott, apróra vágott káposztát, majd rátesszük a betöltött káposztaleveleket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon főzni kezdjük. Babérlevéllel és egy kevés köménnyel ízesítjük.

Amikor a káposzta megpuhult, óvatosan kiszedjük a fazékból. A maradék levet paprikás rántással besűrítjük. Végül a kolbászt is kisütjük a szalonna zsírján, és tálalás előtt a töltött káposzták tetejére tesszük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kolozsvari-toltott-kaposzta/