A töltelékhez áttörjük a fokhagymát, majd a darált húshoz keverjük a rizzsel és a köménnyel együtt. A savanyú káposztaleveleket kimossuk, ha túl savanyúnak találjuk. Mindegyik levélbe teszünk egy adag tölteléket, a széleit benyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét főzés közben.
Egy nagy fazékban kisütjük a felkockázott szalonnát, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a kimosott, apróra vágott káposztát, majd rátesszük a betöltött káposztaleveleket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon főzni kezdjük. Babérlevéllel és egy kevés köménnyel ízesítjük.
Amikor a káposzta megpuhult, óvatosan kiszedjük a fazékból. A maradék levet paprikás rántással besűrítjük. Végül a kolbászt is kisütjük a szalonna zsírján, és tálalás előtt a töltött káposzták tetejére tesszük.