Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg szárazbab 30 dkg savanyú káposzta 40 dkg pulyka felsőcomb filé 4-5 babérlevél 1 fej vöröshagyma 3 -4 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál őrölt pirospaprika kevés őrölt köménymag 2 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér só, őrölt bors kis csokor petrezselyem zöld 3-4 evőkanál étolaj Elkészítése: A száraz tarkababot éjszakára beáztatjuk, másnap leöblítjük, és sós […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárazbab
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 4-5 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 -4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • kevés őrölt köménymag
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • só, őrölt bors
  • kis csokor petrezselyem zöld
  • 3-4 evőkanál étolaj


Elkészítése:

A száraz tarkababot éjszakára beáztatjuk, másnap leöblítjük, és sós vízben, néhány babérlevéllel együtt feltesszük főzni. (nem nagy lángon!)

Közben feldaraboljuk kockákra a pulykahúst, és egy óra főzés után a babhoz adjuk. Fedő alatt tovább főzzük. A zöldségeket is karikára vágjuk, és mikor a hús is kicsit főtt már, az edénybe tesszük.

Ellenőrizzük a káposztát, ha túl savanyú kimossuk, akár több léből is. Ha túl hosszúak a szálak, vágódeszkán kicsit megvágjuk, könnyebben fogyaszthatóvá téve azt, majd hozzáadjuk a leveshez.

Kóstolás után véglegesen befűszerezzük a levest. A savanyú káposzta hozzáadása előtt nem szabad, mert annak savanyúsága jelentősen változtat a végleges ízhatáson. A petrezselyem zöldet is hozzáadva készre főzzük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is