Elkészítése
A zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntjük.
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt sertéslábat, átforgatjuk, majd beletesszük a fűszereket: őrölt kömény, frissen őrölt bors, borókabogyó, szegfűbors, babérlevél, majoránna és kakukkfű. Beledobjuk a felaprított paprikát és paradicsomot is. Felöntjük annyi vízzel, hogy a lábakat félig ellepje, majd lefedve, lassú tűzön főzzük legalább 3 órán át.
A főzés közben a folyadékot időnként pótoljuk, hogy ne főjön le teljesen. Fél órával a vége előtt hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és együtt főzzük készre.
