Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Körömpöci recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg köröm
  • 1 kg burgonya
  • zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • bors
  • 3 db borókabogyó
  • 3 db szegfűbors
  • 1 db babérlevél
  • majoránna
  • kakukkfű

Elkészítése

A zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntjük.

Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a feldarabolt sertéslábat, átforgatjuk, majd beletesszük a fűszereket: őrölt kömény, frissen őrölt bors, borókabogyó, szegfűbors, babérlevél, majoránna és kakukkfű. Beledobjuk a felaprított paprikát és paradicsomot is. Felöntjük annyi vízzel, hogy a lábakat félig ellepje, majd lefedve, lassú tűzön főzzük legalább 3 órán át.

A főzés közben a folyadékot időnként pótoljuk, hogy ne főjön le teljesen. Fél órával a vége előtt hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és együtt főzzük készre.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/korompoci/