Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes gombás-kolbászos spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti
  • 5 evőkanál olaj
  • 20 dkg szeletelt gomba
  • 3 szál újhagyma
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só

Elkészítése

A spagettit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az olajon megpároljuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát a zöld szárával együtt, és együtt pirítjuk néhány percig.

Ezután rászórjuk a lisztet, 1–2 percig tovább pirítjuk, majd felöntjük tejjel, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Levesszük a tűzről, belekeverjük a felkarikázott kolbászt és a reszelt sajt felét. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A kifőtt spagettit olajjal kikent tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, és alaposan összeforgatjuk.

A tetejére szórjuk a maradék sajtot, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranyszínt kap.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kremes-gombas-kolbaszos-spagetti/