Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl

Krém

  • 25 dkg cukor
  • 10 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin

Elkészítése

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a csipet sót és a tejfölt. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, és a tésztát 1 órán át pihentetjük. Ezután két lapot készítünk belőle. Az egyik lapot sütés előtt óvatosan vékonyan bekockázzuk, ügyelve arra, hogy a kés ne vágja át teljesen a tésztát. Előmelegített sütőben mindkét lapot aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és alacsony hőfokon sűrű krémet főzünk belőle. A zselatint 1 dl hideg vízben feloldjuk, majd a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és a meleg krémhez keverjük.

A tojásfehérjéket 15 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a langyos krémbe forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A krémet az alsó tésztalapra simítjuk, majd a tetejére helyezzük a bekockázott lapot.

Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg. A süteményt legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kremes/