Elkészítése
A burgonyákat héjában megfőzzük. A paprikát, bacont, sonkát, és póréhagymát apró kockákra vágjuk. A megfőtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és villával összenyomkodjuk. Ehhez a kaparékhoz hozzáadunk 1 dl tejfölt, a reszelt sajt felét, a bacont, sonkát, paprikát és póréhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és ételízesítővel, majd ezt a keveréket visszatöltjük a burgonyákba.
A tetejüket megkenjük egy kevés tejföllel, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép pirosra nem sül.
A tálaláshoz póréhagyma zöldjéből és fogvájóból készíthetünk vitorlát, hogy látványosabb legyen az étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
