Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumpli vitorlás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagyobb szem burgonya
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • só
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő

Elkészítése

A burgonyákat héjában megfőzzük. A paprikát, bacont, sonkát, és póréhagymát apró kockákra vágjuk. A megfőtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és villával összenyomkodjuk. Ehhez a kaparékhoz hozzáadunk 1 dl tejfölt, a reszelt sajt felét, a bacont, sonkát, paprikát és póréhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és ételízesítővel, majd ezt a keveréket visszatöltjük a burgonyákba.

A tetejüket megkenjük egy kevés tejföllel, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép pirosra nem sül.

A tálaláshoz póréhagyma zöldjéből és fogvájóból készíthetünk vitorlát, hogy látványosabb legyen az étel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/krumpli-vitorlas/