Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplifőzelék sertéspörkölttel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Főzelékhez

  • 1 kg burgonya
  • 4 darab babérlevél
  • csipet só
  • 150 g tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

Pörkölthöz

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • őrölt pirospaprika
  • csipet bors
  • csipet kömény
  • só

Elkészítése

A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, addig felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát és a lapockát.

Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takaréklángon kicsit összesütjük őket.

Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel és kicsit összeforgatjuk, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Annyi víz kell hozzá, hogy éppen ellepje a húst. Ezután puhára főzzük a húst.

Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a főzeléket.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel, amenyi ellepi. Ezután felforraljuk, sózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Amikor a burgonya puhára főtt, elkészítjük a habarást.

A tejfölt a liszttel simára keverjük majd a főzelékhez öntjük és elkeverjük.

A kész főzelékből a babérleveleket kivesszük és a pörkölttel fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/krumplifozelek-sertesporkolttel/