A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, addig felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát és a lapockát.
Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takaréklángon kicsit összesütjük őket.
Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel és kicsit összeforgatjuk, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Annyi víz kell hozzá, hogy éppen ellepje a húst. Ezután puhára főzzük a húst.
Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a főzeléket.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel, amenyi ellepi. Ezután felforraljuk, sózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Amikor a burgonya puhára főtt, elkészítjük a habarást.
A tejfölt a liszttel simára keverjük majd a főzelékhez öntjük és elkeverjük.
A kész főzelékből a babérleveleket kivesszük és a pörkölttel fogyasztjuk.