Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplin-szalonnán sült sajtos virsli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg burgonya
  • 25 dkg virsli
  • 10 dkg füstöltszalonna
  • 20 dkg sajt
  • 45 dkg tejföl
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld
  • só
  • bors

A burgonya sütéséhez:

  • 5 dl olaj

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és közepes vastagságú szeletekre vágjuk.

Az olajat felhevítjük és a krumplit két részletben kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A virslit hosszában bevágjuk és sajt darabokat tűzünk a résekbe.

A szalonnát felaprítjuk.

A sütőtálat vagy tepsit olajjal vagy zsírral kikenjük. Az első adag kisült krumplit az aljába terítjük és megszórjuk sóval, ráhelyezzük a sajtos virsliket és rászórjuk a szalonnát.

A tejfölt sóval és a borssal összekeverjük, majd a virslire kenjük. A másik adag krumplival befedjük és reszelt sajttal megszórjuk.

190 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/krumplin-szalonnan-sult-sajtos-virsli/