Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis tészta, ahogy mi szeretjük recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • száraz kolbász
  • császárszalonna
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika
  • 400 g fodros nagykocka
  • zsír

Elkészítése

A hagymát és a szalonnát felaprítjuk, a kolbászt karikázzuk.

A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk.

A zsíron megdinszteljük a hagymát, félrehúzzuk az edényt és megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a kolbászt is beletesszük.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi és lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

Főzzük ki a tésztát.

A megmaradt paprikás krumplit krumplinyomóval kicsit törjük össze. Öntsük az egészet tepsibe vagy serpenyőbe. Az időközben leszűrt tésztát keverjük össze a krumplival. Adjunk hozzá sót és borsot.

Elárulom, én most pirítottam kis császárszalonnát és kolbászt is bele. Előmelegített sütőben süssük addig, míg a teteje szép piros lesz. Egy kicsit meg is éghet, úgy a legjobb, ha ropog. A legfinomabb kovászos uborkával. Ennek hiányában most uborkasaláta készült hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/krumplis-teszta-ahogy-mi-szeretjuk/