A hagymát és a szalonnát felaprítjuk, a kolbászt karikázzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, félrehúzzuk az edényt és megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a kolbászt is beletesszük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi és lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.
Főzzük ki a tésztát.
A megmaradt paprikás krumplit krumplinyomóval kicsit törjük össze. Öntsük az egészet tepsibe vagy serpenyőbe. Az időközben leszűrt tésztát keverjük össze a krumplival. Adjunk hozzá sót és borsot.
Elárulom, én most pirítottam kis császárszalonnát és kolbászt is bele. Előmelegített sütőben süssük addig, míg a teteje szép piros lesz. Egy kicsit meg is éghet, úgy a legjobb, ha ropog. A legfinomabb kovászos uborkával. Ennek hiányában most uborkasaláta készült hozzá.