Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly) 1 kk só 1 csipet őrölt szerecsendió 2 nagyobb tojás 1 jó púpos ek liszt Kb. 0,5 dl tej olaj a sütéshez Elkészítése: A megtisztított, apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és jól áttörjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A krumplit ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval, hozzáadunk egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2017.03.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 kk só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 jó púpos ek liszt
  • Kb. 0,5 dl tej
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és jól áttörjük.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk.

A krumplit ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, a két nagy tojást és annyi tejet, hogy jó krémes legyen.

Egy zacskóba kanalazzuk a masszát, aminek a végét kivágjuk.

A jó forró olajba spirálszerűen nyomunk egy-egy adagot és szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.

Konyhai papírtörőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]Ez egy nagyon egyszerű, de mégis kicsit különlegesebb étel, amit a gyerekek kedvéért készítettem. Ketchupos mártogatóssal, vagy egyszerű vegyes salátával is finom fogás. Arra érdemes figyelni, hogy az olaj jó forró legyen, mert különben könnyen megszívhatják magukat a spirálok sütés közben.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is