Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukoricakása recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 szál kolbász ( füstölt vagy lángolt vagy lecsó )
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 darab paradicsom
  • 2-3 db paprika
  • 1 bögre kukoricadara
  • 10 dkg zsír (vagy olaj)
  • paprikakrém
  • 2-3 evőkanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • Ételízesítő
Kukoricakása

Elkészítése

A hagymákat felaprítjuk, és közepes lángon, fedő alatt üvegesre pároljuk a zsiradékon. Ezután hozzáadjuk a fél karikákra vágott kolbászt, kicsit átforgatjuk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát. Egy kis vízzel elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre.

Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát és fokhagymát, majd a kockára vágott, megpucolt krumplit is beletesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, majd hozzáadjuk a fűszereket és a fűszerkockákat. Főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul, ami körülbelül 35-40 percig tart.

Közben egy külön edényben a kukoricadarát hideg vízzel elkeverjük, mert a forró vízben könnyen összeugrik. Ezt a keveréket hozzáöntjük a többihez, alaposan átkeverjük, majd még adunk hozzá vizet, mivel a kukoricadara sok folyadékot felszív. Az ideális sűrűség érdekében, ha szükséges, adhatunk hozzá még kukoricadarát, ha pedig túl sűrű lett, egy kis forró vizet öntünk rá.

Ebből az alapanyagból körülbelül 5-6 liter kukoricakása lesz, a képek alapján könnyen ellenőrizhetjük, milyen az ideális sűrűség.

Sztori

Anyukám rendszeresen főzte nekünk ezt az ételt, és gyerekkorom egyik kedvence volt. Nem találtam sehol hasonló receptet, így valószínűleg egy családi recept, amit nagymamám is készített. Olcsó, egyszerű, gyors és nagyon kiadós, friss fehér kenyérrel pedig igazi ízélmény. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/kukoricakasa/