Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, kockára vágott füstölt-főtt tarjával, valamint az apróra vágott hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, oregánóval és petrezselyemmel. A káposzta előkészítése A káposzta sérült leveleit levágjuk, és a torzsát éles késsel kivágjuk, úgy, hogy a káposztafej egészben maradjon. Egy nagy fazékban vizet forralunk, amelybe sót és köménymagot teszünk. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, kockára vágott füstölt-főtt tarjával, valamint az apróra vágott hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, oregánóval és petrezselyemmel.

A káposzta előkészítése

A káposzta sérült leveleit levágjuk, és a torzsát éles késsel kivágjuk, úgy, hogy a káposztafej egészben maradjon. Egy nagy fazékban vizet forralunk, amelybe sót és köménymagot teszünk. A káposztafejet torzsanyílással lefelé helyezzük a forró vízbe, és kb. 20 percig főzzük. Közben villával segíthetünk a levelek részleges leválásában.

A főtt káposztát kivesszük a vízből, és torzsanyílással lefelé egy tányérra helyezzük. A már levált leveleket is kiszedjük. Amikor a káposzta kissé kihűlt, a leveleket óvatosan leszedjük. A vastagabb részeket kivágjuk vagy lelapítjuk, hogy könnyebben lehessen őket feltekerni.

Töltés és formázás

Minden káposztalevélre (a nagyobbakat kettévágjuk) egy púpozott evőkanálnyi darált húsos tölteléket teszünk. A levelek két szélét behajtjuk, majd feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük. Az elkészült töltött káposztákat egy tányérra tesszük.

Főzés

Az alaplevest elkeverjük a paradicsompürével, ízesíthetjük sóval és kevés cukorral. A káposztatekercseket egy nagy fazékba helyezzük, és annyi alaplével öntjük fel, hogy ellepje őket. Az ételt fedő alatt, lassú tűzön kb. 1,5 óra alatt készre főzzük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is