Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lapcsánka zöldséges krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A lapcsánkához

  • 3 nagyobb burgonya
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5-6 evőkanál finomliszt (hogy sűrű masszát kapjunk)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • só
  • bors
  • tejföl (a tetejére )
  • olaj (a sütéshez )

A körethez

  • 3 nagyobb burgonya
  • 2 db főzőtök
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 liter natúr lecsó (vagy paprika+paradicsom)
  • 1 dl paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerek

Elkészítése

Lapcsánka:

A burgonyát lereszeljük, majd összekeverjük a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a sütőporral és annyi liszttel, hogy sűrű, formázható masszát kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és evőkanálnyi adagokban a masszát belehelyezzük. Lapítsuk le, majd mindkét oldalát megsütjük, amíg átsül és kissé megpirul. A kész lapcsánkákat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Köret:

A burgonyát és a főzőtököt meghámozzuk. A burgonyát hosszúkás, hasábburgonya formájúra, a főzőtököt pedig hasonló méretűre vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a burgonyát hozzáadjuk. Lefedve pároljuk néhány percig. Ezután hozzáadjuk a főzőtököt, a félkarikára vágott hagymát, és ha friss zöldségekkel dolgozunk, akkor a felszeletelt paprikát és paradicsomot.

Amikor a zöldségek kicsit megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomlét és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük, majd lefedve addig pároljuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak és a lé elpárolog.

Tálalás:

A kész lapcsánkákat tejföllel kínáljuk, a köretként elkészült zöldségekkel együtt. .

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lapcsanka-zoldseges-krumplival/