Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lasagne bolognai módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús (pulyka)
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • 1 fej lilahagyma
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1,5 dl vörösbor
  • kb 9 db lasagne tészta
  • 10 dkg reszelt sajt (a tetejére )

Besamel

  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej

Elkészítése

Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk (ekkor még nem sózzuk). Felöntjük a vörösborral, majd felforraljuk.

Ezután hozzáadjuk a paradicsomlét, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Az egészet kis lángon, fedő nélkül 10-15 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Közben a lasagne lapokat forrásban lévő sós vízben 2 percig előfőzzük, majd lecsöpögtetjük.

A besamel mártáshoz a vajat egy lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világos rántást készítünk. Apránként felöntjük a tejjel, miközben csomómentesre keverjük. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik, majd sóval ízesítjük.

Egy jénai tál aljára vékony réteg bolognai mártást teszünk, erre kerül egy réteg besamel, majd három lasagne lap. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lasagne-bolognai-modra/