Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lazacos-brokkolis rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg arborio rizs (rizottó)
  • 25 dkg lazacfilé
  • 50 ml száraz fehérbor
  • kevés olaj
  • 1 fej brokkoli
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 g vaj
  • 6 dl húsleves alaplé (igényelhet többet is)
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 citrom
  • só
  • bors

Elkészítése

A brokkolit rózsáira szedjük és készre főzzük, majd leszűrjük.

A hagymákat meghámozzuk és vékonyan felszeljük. A halat megmossuk és felkockázzuk.

Az olajat egy edényben felforrósítjuk, majd rádobjuk a vöröshagymát és kissé átpirítjuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk és azzal is pirítjuk kicsit.

A hagymához hozzáadjuk a lazacot és minden oldalán megpirítjuk, majd kiszedjük.

A visszamaradt, olajos hagymához hozzáadjuk a rizst és lepirítjuk. Felöntjük a borral. Ha a bor elpárolgott, akkor két merőkanálnyi leves alaplevet adunk hozzá és közepes lángon főzzük. Ha beszívta a levet, akkor mindig pótoljuk.

Amikor a rizs megfőtt, akkor belekeverjük a halat és a brokkolit, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és hozzáreszeljük a citrom héját, majd citromlével ízesítjük. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük.

Hozzákeverjük a parmezánt és a vajat is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lazacos-brokkolis-rizotto/