Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg zöldpaprika
  • 16 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 15 dkg rizs vagy 3 tojás
  • só
  • 1 kiskanál pirospaprika

Elkészítése

Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, és együtt tovább pirítjuk. Ezután meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot, amit fakanállal kissé összenyomkodunk, majd beletesszük a karikákra vágott zöldpaprikát. Megsózzuk, és puhára pároljuk.

Tálalás előtt öt perccel hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt. Ha rizzsel szeretnénk, akkor a rizst a paprikával együtt tesszük bele, és vizet is adunk hozzá. Ha tojással készítjük, akkor a lecsót teljesen megfőzzük, zsírjára sütjük, és az utolsó pillanatban öntjük hozzá az elhabart, nyers tojásokat.

Télen is készíthetünk lecsót mélyhűtött vagy konzerv alapanyagokból. Ha mélyhűtött paradicsomot és zöldpaprikát használunk, még fagyott állapotban szeleteljük fel, és tegyük a hagymás szalonnazsírba, sózzuk meg, és pároljuk puhára saját levében. Konzerv esetén ügyeljünk arra, hogy a paradicsomlé egy részét öntsük le, mert túl sok lehet belőle. Inkább a zöldpaprikát helyezzük a hagymára, mert a paradicsomból így is elég lé kerül az ételbe.

A maradék paradicsomlé levesnek vagy mártásnak is kiváló.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecso-2/