Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lecsó egy sokoldalú, szezonális zöldségekből készített étel, amely könnyen variálható. Ez a változat cukkinit, zsenge csillagtököt, mángoldot és füstölt kecskesajtot is tartalmaz, így tartalmasabb és különlegesebb ízvilágot ad. Kemencében, cserépedényben sütve különösen ízletes, de sütőben is elkészíthető.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldségeket (hagyma, paradicsom, paprika, cukkini, tök, mangold) megmossuk és felaprítjuk. A hagymát libazsíron (vagy olajon) üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket a puhulási idejüknek megfelelő sorrendben. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint friss zöld fűszerekkel (pl. bazsalikom, tárkony, petrezselyem) ízesítjük.

Amikor minden zöldség kissé megpuhult, a keveréket cserépedénybe öntjük. Szórunk rá néhány marék rizst, majd kevés csirkealaplével felöntjük, hogy a rizs ne sűrítse túl a lecsót. A tetejét reszelt füstölt kecskesajttal meghintjük.

A lefedett cserépedényt kemencébe tesszük 40–45 percre, de sütőben is elkészíthetjük, amíg a rizs megpuhul és az ízek jól összeérnek.

Tálalás

Önálló főételként is kiváló, de báránysült vagy libasült mellé köretként is tálalható.

Tipp

Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, keverhetünk hozzá kolbászt vagy füstölt húst is. Vegetáriánus változatban a sajt mellé tehetünk bele főtt csicseriborsót vagy babot, így teljes értékű, fehérjedús ételt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is