Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 szem paradicsom
  • 5 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 2 kisebb csillagtök
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 csomó mángold
  • olaj (vagy libazsír )
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • 15-20 dkg reszelt füstölt kecskesajt

Elkészítése

A zöldségeket (hagyma, paradicsom, paprika, cukkini, tök, mangold) megmossuk és felaprítjuk. A hagymát libazsíron (vagy olajon) üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket a puhulási idejüknek megfelelő sorrendben. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint friss zöld fűszerekkel (pl. bazsalikom, tárkony, petrezselyem) ízesítjük.

Amikor minden zöldség kissé megpuhult, a keveréket cserépedénybe öntjük. Szórunk rá néhány marék rizst, majd kevés csirkealaplével felöntjük, hogy a rizs ne sűrítse túl a lecsót. A tetejét reszelt füstölt kecskesajttal meghintjük.

A lefedett cserépedényt kemencébe tesszük 40–45 percre, de sütőben is elkészíthetjük, amíg a rizs megpuhul és az ízek jól összeérnek.

Tálalás

Önálló főételként is kiváló, de báránysült vagy libasült mellé köretként is tálalható.

Tipp

Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, keverhetünk hozzá kolbászt vagy füstölt húst is. Vegetáriánus változatban a sajt mellé tehetünk bele főtt csicseriborsót vagy babot, így teljes értékű, fehérjedús ételt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecso-3/