Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsó Gabriella módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sárga paprika
  • 0,5 kg piros húsú paprika
  • 60 dkg paradicsom
  • 6 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 15 dkg száraz kolbász
  • 1 teáskanál vegeta
  • 1 csapott evőkanál oregánó
  • 20 dkg gomba
  • só
  • 20 dkg zsír
Lecsó Gabriella módra

Elkészítése

A hozzávalókat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a zsírt, majd beletesszük a felkarikázott vöröshagymát, fokhagymát, az apró kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Lassú tűzön megdinszteljük ezeket, hogy kiadják az ízüket.

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat, az elnegyedelt paradicsomot és a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük kedvünk szerint, majd lassú tűzön puhára főzzük az egészet.

Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy bármilyen körettel, ami illik hozzá.

Sztori:

Én, mint régi háziasszony, a hagyományokat őrzöm, és csak ajánlani tudom ezt a lecsót, mert nagyon finom. Számtalanszor elkészítettem már, és mindig nagy sikert aratott.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecso-gabriella-modra/