A hozzávalókat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a zsírt, majd beletesszük a felkarikázott vöröshagymát, fokhagymát, az apró kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Lassú tűzön megdinszteljük ezeket, hogy kiadják az ízüket.
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat, az elnegyedelt paradicsomot és a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük kedvünk szerint, majd lassú tűzön puhára főzzük az egészet.
Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy bármilyen körettel, ami illik hozzá.
Sztori:
Én, mint régi háziasszony, a hagyományokat őrzöm, és csak ajánlani tudom ezt a lecsót, mert nagyon finom. Számtalanszor elkészítettem már, és mindig nagy sikert aratott.