Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Lecsós ételek

Lecsó nokedlivel és kolbásszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg zöld paprika 50 dkg paradicsom 20 dkg hagyma 10 dkg füstölt szalonna só ízlés szerint cukor ízlés szerint (de el is maradhat) 25 dkg füstölt kolbász 25 dkg liszt 3 tojás Elkészítése: A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom csumáját kivesszük és kockákra vágjuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.06.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg zöld paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint (de el is maradhat)
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás


Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom csumáját kivesszük és kockákra vágjuk.

A szalonnát apróra vágjuk, majd a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, majd amikor már levet eresztett, akkor a paprikát is, majd a négybe vágott kolbászt és sózzuk. Óvatosan a sóval, mert a kolbász és a szalonna is sós!

Lefedjük és készre főzzük.

A lisztből és a tojásokból kikeverjük a nokedli tésztáját, melyet forrásban lévő, sós vízbe szaggatunk és kifőzzük. Leszűrjük, majd a kész lecsóval tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is