Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg zöld paprika
- 50 dkg paradicsom
- 20 dkg hagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint (de el is maradhat)
- 25 dkg füstölt kolbász
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom csumáját kivesszük és kockákra vágjuk.
A szalonnát apróra vágjuk, majd a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, majd amikor már levet eresztett, akkor a paprikát is, majd a négybe vágott kolbászt és sózzuk. Óvatosan a sóval, mert a kolbász és a szalonna is sós!
Lefedjük és készre főzzük.
A lisztből és a tojásokból kikeverjük a nokedli tésztáját, melyet forrásban lévő, sós vízbe szaggatunk és kifőzzük. Leszűrjük, majd a kész lecsóval tálaljuk.

