Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg virsli
- 60 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg bacon szalonna
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ízlés szerint só
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A felaprított bacont a zsíron megfuttatom, rászórom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Ha kész, hozzáadom a karikára vágott paprikát, sózom és mikor kezd összeesni, megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a cukrot.
Puhára főzöm, de nem főzöm szét a paradicsomot, majd belekeverem a karikára vágott virslit és 5 percig fedő alatt főzöm.
Friss kenyérrel, önálló fogásként, vagy főzelékek mellé feltétnek tálalom.

