Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 kis doboz tejföl
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • olaj

Elkészítése

A hagymát kockákra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Amikor megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk egy csipetnyi pirospaprikával. Hozzáadunk körülbelül 1 dl vizet, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre.

A hagymás alaphoz hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel, majd addig főzzük, amíg a paprika megpuhul és a paradicsom héja elválik, azaz szétfő.

Amikor a zöldségek megpuhultak, kevergetés közben hozzáadjuk a tejfölt. Megvárjuk, amíg felrottyan, majd levesszük a tűzről.

Ez az egyszerű, gyors és nagyon finom tejfölös lecsó tökéletes választás egy könnyű, ízletes étkezéshez.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecso/