Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós burgonyagombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Lecsó:

  • 1 kg zöld paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 50 dkg hagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • só

Burgonyagombóc:

  • 1 kg burgonya
  • só
  • 1 tojás
  • liszt amannyit felvesz


Elkészítése:

A szalonnát felszeljük, majd kisütjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Mikor levet engedett hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd lefedva, lassú tűzön készre főzzük, vigyázva, hogy maradjon leve.

A meghámozott és feladarbolt burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta formázható legyen és ne ragajon.

A tésztából kis gombócokat formázunk és sós, lobogó vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, 1-2 percig még főzzük, majd kiszedjük.

Az elkészült gombócokat a lecsóval tálaljuk.

[box style=”info”]Én kevés cukrot és csípős paprikát is teszek bee.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecsos-burgonyagomboc/