Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós házi lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A lángoshoz

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl tejföl
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 dl tej (langyos)
  • 5 dl olaj a sütéshez

A lecsóhoz

  • 5 darab paradicsom
  • 4 darab paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna (felkockázva)
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
  • só
  • fűszerpaprika

Elkészítése

A lángos tésztát alaposan kidagasztjuk a megadott hozzávalókból. Lisztezzük az alját, a tetejét és kb 1 órán át langyos helyen

kelesztjük.

Közben elkészítjük a lecsót. Pár kocka szalonnát kisütünk. 3-4 fej vöröshagymát szeletekre vágunk, a szalonnához adunk. A paradicsomot és a paprikát apróra vágva hozzáadjuk és lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval, majd készre főzzük.

Ha megkelt a tésztánk, kis cipókat tépve enyhén lisztezett deszkán, kör alakúra nyújtjuk, majd meleg olajban kisütjük.

Lecsóval megrakva tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecsos-hazi-langos/