Elkészítése
A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát, a kinyomkodott kenyérszeleteket, a tojást, a lisztet, sót, borsot, és megszórjuk piros paprikával. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
A masszából kis gombócokat formázunk, majd az ujjunkkal mindegyik közepébe kis mélyedést alakítunk ki. A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
A töltelékhez a hagymát és a paradicsomot megpucoljuk, majd a paprikával együtt cikkekre vágjuk. Kevés olajon megsütjük, sóval és borssal ízesítjük. A végén ráöntjük a felvert tojásokat, amelyeket előzőleg enyhén megsóztunk. Addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
A kész tölteléket a megsült húsgombócok mélyedéseibe halmozzuk, majd tálaljuk.
