Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós-húsos fészek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darálthús
  • 2 szelet kenyér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

Töltelékhez

  • 2 darab paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db paprika
  • só
  • bors
  • 3 db tojás

Elkészítése

A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát, a kinyomkodott kenyérszeleteket, a tojást, a lisztet, sót, borsot, és megszórjuk piros paprikával. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

A masszából kis gombócokat formázunk, majd az ujjunkkal mindegyik közepébe kis mélyedést alakítunk ki. A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

A töltelékhez a hagymát és a paradicsomot megpucoljuk, majd a paprikával együtt cikkekre vágjuk. Kevés olajon megsütjük, sóval és borssal ízesítjük. A végén ráöntjük a felvert tojásokat, amelyeket előzőleg enyhén megsóztunk. Addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.

A kész tölteléket a megsült húsgombócok mélyedéseibe halmozzuk, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecsos-husos-feszek/