Elkészítése
A nokedlihez a lisztet, a tojásokat, a vizet és egy csipet sót sima tésztává keverjük. Egy nagy fazék vizet felforralunk, és hozzáadjuk az evőkanál sót.
Amikor a víz lobog, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. A nokedliket akkor szedjük ki szűrőkanállal, amikor feljöttek a víz felszínére. Egy tálba tesszük őket, és melegen tartjuk.
A lecsóhoz a vöröshagymát megpucoljuk, félkarikákra vágjuk, és olajjal kikent lábosban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, a zúzott fokhagymát, majd a hámozott és darabolt paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd közepes lángon puhára pároljuk.
Amikor a lecsó elkészült, összekeverjük a frissen főzött nokedlivel. Az ételt azonnal tálaljuk.
Tipp: Ha gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a lecsóhoz adhatunk kolbászkarikákat vagy egy kevés pirospaprikát. Tálaláskor tejföllel is megbolondíthatjuk.
