Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nokedlihez a lisztet, a tojásokat, a vizet és egy csipet sót sima tésztává keverjük. Egy nagy fazék vizet felforralunk, és hozzáadjuk az evőkanál sót. Amikor a víz lobog, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. A nokedliket akkor szedjük ki szűrőkanállal, amikor feljöttek a víz felszínére. Egy tálba tesszük őket, és melegen tartjuk. A lecsóhoz a vöröshagymát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.04.08.

Lecsóhoz

Nokedlihez

Elkészítése

A nokedlihez a lisztet, a tojásokat, a vizet és egy csipet sót sima tésztává keverjük. Egy nagy fazék vizet felforralunk, és hozzáadjuk az evőkanál sót.

Amikor a víz lobog, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. A nokedliket akkor szedjük ki szűrőkanállal, amikor feljöttek a víz felszínére. Egy tálba tesszük őket, és melegen tartjuk.

A lecsóhoz a vöröshagymát megpucoljuk, félkarikákra vágjuk, és olajjal kikent lábosban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, a zúzott fokhagymát, majd a hámozott és darabolt paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd közepes lángon puhára pároljuk.

Amikor a lecsó elkészült, összekeverjük a frissen főzött nokedlivel. Az ételt azonnal tálaljuk.

Tipp: Ha gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a lecsóhoz adhatunk kolbászkarikákat vagy egy kevés pirospaprikát. Tálaláskor tejföllel is megbolondíthatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is