Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós nokedli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lecsóhoz

  • 3 darab paradicsom
  • 3 db paprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 4 evőkanál olaj

Nokedlihez

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 3 dl víz
  • só

Elkészítése

A nokedlihez a lisztet, a tojásokat, a vizet és egy csipet sót sima tésztává keverjük. Egy nagy fazék vizet felforralunk, és hozzáadjuk az evőkanál sót.

Amikor a víz lobog, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. A nokedliket akkor szedjük ki szűrőkanállal, amikor feljöttek a víz felszínére. Egy tálba tesszük őket, és melegen tartjuk.

A lecsóhoz a vöröshagymát megpucoljuk, félkarikákra vágjuk, és olajjal kikent lábosban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, a zúzott fokhagymát, majd a hámozott és darabolt paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd közepes lángon puhára pároljuk.

Amikor a lecsó elkészült, összekeverjük a frissen főzött nokedlivel. Az ételt azonnal tálaljuk.

Tipp: Ha gazdagabb ízvilágot szeretnénk, a lecsóhoz adhatunk kolbászkarikákat vagy egy kevés pirospaprikát. Tálaláskor tejföllel is megbolondíthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecsos-nokedli/