Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Lecsós padlizsános rakottas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A padlizsánt vékonyra felkarikázzuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Közben a bulgurt roppanósra főzzük. A feldarabolt paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, ízesítjük sóval, borssal, valamint ízlés szerint kevés édesítőszert vagy cukrot adunk hozzá. A lecsót összekeverjük a bulgurral. A padlizsánszeleteket megmossuk, megtörölgetjük, majd vajon mindkét oldalukat elősütjük. Egy kivajazott jénai aljára padlizsánszeleteket helyezünk, erre ráhalmozzuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A padlizsánt vékonyra felkarikázzuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Közben a bulgurt roppanósra főzzük. A feldarabolt paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, ízesítjük sóval, borssal, valamint ízlés szerint kevés édesítőszert vagy cukrot adunk hozzá. A lecsót összekeverjük a bulgurral.

A padlizsánszeleteket megmossuk, megtörölgetjük, majd vajon mindkét oldalukat elősütjük. Egy kivajazott jénai aljára padlizsánszeleteket helyezünk, erre ráhalmozzuk a lecsós bulgurt, és a tetejét ismét padlizsánszeletekkel fedjük be. Több réteg padlizsánnal is elkészíthető, így még ízletesebb lesz.

180 fokon kb. 30 percig sütjük. A lecsót mindenki a saját ízlése szerint készítheti el, mi hagyma nélkül szeretjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is