Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós padlizsános rakottas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db padlizsán
  • 30 dkg bulgur (vagy rizs )
  • 5 db paprika
  • 5 db paradicsom
  • só
  • bors
  • kevés édesítőszer (vagy cukor )

Elkészítése

A padlizsánt vékonyra felkarikázzuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Közben a bulgurt roppanósra főzzük. A feldarabolt paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, ízesítjük sóval, borssal, valamint ízlés szerint kevés édesítőszert vagy cukrot adunk hozzá. A lecsót összekeverjük a bulgurral.

A padlizsánszeleteket megmossuk, megtörölgetjük, majd vajon mindkét oldalukat elősütjük. Egy kivajazott jénai aljára padlizsánszeleteket helyezünk, erre ráhalmozzuk a lecsós bulgurt, és a tetejét ismét padlizsánszeletekkel fedjük be. Több réteg padlizsánnal is elkészíthető, így még ízletesebb lesz.

180 fokon kb. 30 percig sütjük. A lecsót mindenki a saját ízlése szerint készítheti el, mi hagyma nélkül szeretjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecsos-padlizsanos-rakottas/