A padlizsánt vékonyra felkarikázzuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Közben a bulgurt roppanósra főzzük. A feldarabolt paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, ízesítjük sóval, borssal, valamint ízlés szerint kevés édesítőszert vagy cukrot adunk hozzá. A lecsót összekeverjük a bulgurral.
A padlizsánszeleteket megmossuk, megtörölgetjük, majd vajon mindkét oldalukat elősütjük. Egy kivajazott jénai aljára padlizsánszeleteket helyezünk, erre ráhalmozzuk a lecsós bulgurt, és a tetejét ismét padlizsánszeletekkel fedjük be. Több réteg padlizsánnal is elkészíthető, így még ízletesebb lesz.
180 fokon kb. 30 percig sütjük. A lecsót mindenki a saját ízlése szerint készítheti el, mi hagyma nélkül szeretjük.
Jó étvágyat kívánok!