Elkészítése
Megpirítjuk olaj nélkül a tarhonyát. Figyeljünk oda, mert hirtelen kezd pirulni és gyorsan megéghet!
Egy új lábasban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, majd mehet bele a kolbász és ezt is kiolvasztjuk. Következik a (lecsó)paprika. Mikor kissé ez összeesett, akkor jöhet bele a felaprított vöröshagyma. Ezzel is lepirítjuk és most már szolídan fűszerezzük, valamint a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük.
Ezután jöhet bele a pirospaprika (lehet csípős is). Elkeverjük gyors mozdulatokkal, majd azonnal jöhet a felaprított paradicsom és némi vízzel (kb 1 dl) felengedjük.
Mikor ez összeesett, beletesszük a tarhonyát is. Pár percig forraljuk, közben megkóstoljuk és fűszerezzük ízlésünknek megfelelően.
1-2 perc forralás után öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje. Erős tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Nem kell félnünk, a burgonyának nem kell majd sok idő, ez alatt nem fog szétfőni a tarhonyánk. Megeshet, hogy pótolni kell a vizet. Esetleg, ha szeretnénk bele fehérbort, akkor most öntsünk bele kb fél decit.
Mikor puha a tarhonya, akkor beletesszük a feldarabolt krumplit. Gyakori kevergetés mellet, víz hozzáadásával készre főzzük.
Jó étvágyat!









