Elkészítése
A burgonyát héjában megfőzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk.
A lecsót a megszokott módon készítjük el: kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és addig főzzük, amíg a zöldségek összeérnek.
Egy kiolajozott sütőtálban rétegezzük a burgonyakarikákat és a lecsót, váltakozva rakva őket egymásra. A tetejére eloszlatjuk a tejfölt, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul.
Forrón tálaljuk, akár önálló ételként, akár friss savanyúsággal kiegészítve.
Tipp
Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, főtt tojással vagy kolbászkarikákkal is rétegezhetjük a burgonya és a lecsó közé. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot is, hogy még ízletesebb, aranyló réteg süljön rá.
