Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott krumpli

Lecsós rakott krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lecsós rakott krumpli egy egyszerű, mégis különleges fogás, amely a klasszikus rakott krumpli és a lecsó ízeit ötvözi. A burgonya lágysága és a zöldséges lecsó frissessége jól kiegészíti egymást, a tejföl pedig krémes befejezést ad az ételnek. Ideális választás hétköznapi ebédre vagy vacsorára.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
zsizsi71
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk.

A lecsót a megszokott módon készítjük el: kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és addig főzzük, amíg a zöldségek összeérnek.

Egy kiolajozott sütőtálban rétegezzük a burgonyakarikákat és a lecsót, váltakozva rakva őket egymásra. A tetejére eloszlatjuk a tejfölt, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul.

Forrón tálaljuk, akár önálló ételként, akár friss savanyúsággal kiegészítve.

Tipp

Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, főtt tojással vagy kolbászkarikákkal is rétegezhetjük a burgonya és a lecsó közé. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot is, hogy még ízletesebb, aranyló réteg süljön rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
zsizsi71
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is