Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 4 db zöldpaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • étolaj

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk.

A lecsót a megszokott módon készítjük el: kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és addig főzzük, amíg a zöldségek összeérnek.

Egy kiolajozott sütőtálban rétegezzük a burgonyakarikákat és a lecsót, váltakozva rakva őket egymásra. A tetejére eloszlatjuk a tejfölt, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul.

Forrón tálaljuk, akár önálló ételként, akár friss savanyúsággal kiegészítve.

Tipp

Ha tartalmasabb változatot szeretnénk, főtt tojással vagy kolbászkarikákkal is rétegezhetjük a burgonya és a lecsó közé. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot is, hogy még ízletesebb, aranyló réteg süljön rá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/lecsos-rakott-krumpli-2/